OM AMAFOTO

AMAfoto drivs av mig, Anna-Maria Andersson. En personlig, glad och kreativ fotograf med förkärlek för ljusa bilder tagna i naturliga miljöer. En fotografering med mig ska vara en rolig & minnesvärd stund för både er som kund & mig som fotograf. Jag brinner för att berätta just er historia och visa i bild vilka ni är och inte bara hur ni ser ut – från er förlovning och ert bröllop ända in i småbarnskaoset. 

Fotograf Anna-Maria Andersson
Fotograf Anna-Maria Andersson

Foto: www.lizzansfoto.se

Jag är Anna-Maria. Motpolerna i en och samma person. Som ett scrambled egg liksom.

Växte upp med ett ben utanför Halmstad och ett ben utanför Kungsbacka. Pratade göteborgska utan bokstaven R och blir fortfarande beskylld för att vara smålänning. Är sen många år tillbaka sambo med en värmlänning och vem vet vad jag idag pratar. Men pratar gör jag gärna. Älskar att umgås med vänner och träffa nya människor. Blir en smula sjuk av ensamhet men älskar löjligt mycket att vandra på ett ensligt fjäll.

Djurtokig sen barnsben och huserar både häst, hund och katt. Är en riktig lantis men blir snabbt lappsjuk utan att bo nära en storstad och tycker stövlar är ganska onödiga (påminn mig gärna när jag kan krama ur strumporna). Drömde om att blir bli arkitekt eller trädgårdsdesigner när jag var liten. Drömde inte alls om att bli veterinär som många andra. Vid 20 års ålder bytte esteten från grafisk design och körde bilen mot Uppsala för att bli veterinär. Här lever jag nu mina drömmars liv i ett rött arkitektritat ladhus med en stor, härlig trädgård på ett halvt hektar där ogräset frodas och barnen får gräsfläckar på knäna. Till vardags botar jag små luddiga djur och till helgdags får jag fota. Vad mer kan man önska?

Jo… Uppväxt på västkusten och älskar havet nästan lika mycket som jag älskar mina barn. Älskar inte Fyrisån riktigt lika mycket och ser mig gärna om i världen. Drömmer om att fota bröllop i världens alla delar…

Kan verka modig men är en riktig fegis. Är envis som 17 och tror att allt är möjligt bara man kämpar. Vid nästan 30 års ålder (kris?!)bestämde jag mig för att jag skulle genomföra en svensk tjejklassiker. Utan att kunna åka längdskidor. Utan att ha suttit på en räsercykel. Många kanske skulle kallat mig dumdristig eller högmodig. But I made it!

Fotografi och design är min stora kärlek & min passion här i livet (Ja, bortsett från mina älskade gulliganer och andra nära såklart). Jag är en känslonörd och jag brinner för just det här med naturliga bilder och mycket känsla. Men jag vill också berätta en historia. Er historia. När jag fotar är mitt fulla fokus är på er som personer och era relationer. Tillsammans skapar vi magi och minnen för många generationer framöver.

Barnfotograf Uppsala

Mina älskade gulliganer…. I love you to the moon and back!