Nyföddfotografering

nyföddfotograf Uppsala - AMAfoto
Nyföddfotograf Uppsala - AMAfoto

AMAfoto – en nyföddfotograf i Uppsala

Att möta sitt nyfödda barn är en sån omtumlande upplevelse att det knappast går att beskriva med ord men det är ett underbart minne som man bär med sig i hjärtat i resten av ens liv. Men det är så sant som de säger, ni vet det som alla påpekar… Tiden går ju så fort. Och man glömmer hur små de verkligen var. Att fånga alla den allra första tiden, de små detaljerna och de unika känslorna mellan er tillsammans med en professionell nyföddfotograf är en investering som blir ett minne för livet. AMAfoto erbjuder klassisk nyföddfotografering i min studio i centrala Uppsala.

ATT TÄNKA PÅ NÄR NI VÄLJER NYFÖDDFOTOGRAF

Först och främst, titta på bildstilen. Gillar ni det ni ser? Själv skapar jag klassiska nyföddfotografier med ljusa färger och vackra, romantiska detaljer. En annan nyföddfotograf kanske har kraftigare färger och en tredje använder sig av mer framträdande rekvisita. Hitta det som ni gillar & skulle tycka om att ha som en tavla hemma hos just er. Därefter skulle jag råda er att kolla vilken erfarenhet fotografen har. Att arbeta som nyföddfotograf är inte detsamma som andra former av barnfotograferande. En professionell nyföddfotograf har kunskap om framförallt säkerhet vid nyföddfotograferingar men också om barns sömncykler och behov – allt för att ni ska få de allra bästa bilderna på ert lilla nyfödda barn.

BOKA ER NYFÖDDFOTOGRAFERING I GOD TID

När ni väl har bestämt er för just er nyföddfotograf så tänk på att boka tid för fotografering i god tid innan ert beräknade förlossningsdatum – dels för att vara säker på att det finns lediga tider och dels så att ni hinner förbereda er i lugn och ro för när det lilla livet kommit ut brukar det mesta bli lite rörigt. Jag preliminärbokar alltid datum för er nyföddfotografering & när bebisen har fötts så hör ni bara av er till mig så bokar vi in en exakt tid som passar både er och mig. Eftersom åldern är en avgörande faktor för att skapa klassiska nyföddfotografier så är den allra bästa tiden att fotografera nyfödda när de är mellan 3-10 dagar gamla.

nyföddfotograf Uppsala AMAfoto

HUR NI BÄST FÖRBEREDER ER FÖR ER NYFÖDDFOTOGRAFERING

När vi ska fota sovbilder på er lilla bebis så är det en fördel om det går att hålla bebis vaken en timme innan fotograferingen för öka chansen att hen somnar gott. Tänk också på att ta av strumpor och liknande med resår ett par timmar innan fotograferingen för att undvika märken i huden, smörj gärna in torra hudområden med lite babyolja & välj gärna en body som är lätt att ta av ifall er bebis redan skulle hunnit somna innan vi börjat.

När det sen kommer till er föräldrar så är det bra för er att tänka på att klä er i ljusa, enkla kläder utan mönster och logotyper. Om vi ska fota vackra hud mot hud-bilder så är det en fördel att fotograferas med bar överkropp. Mamma kan dock gärna ha ett linne med tunna band som går att vika ner. Tänk också på att era händer kan komma att vara med på bilderna så lite extra handvård skadar aldrig.

I min studio är allt förberett för att erbjuda de allra bästa förutsättningarna för att er bebis ska sova lugnt och tryggt samtidigt som att ljuset är det optimala för att vi ska kunna fotografera underbart vackra nyföddfoton. Under fotograferingen erbjuds ni även en lugn stund där ni kan koppla av med en kopp kaffe och läsa en tidning. Räkna med att fotograferingen tar mellan två till fyra timmar så allra bäst är att inte ha någon tid att passa efteråt.