Gravidfotografering

Gravidfotografering i de vackra miljöerna runt Uppsala

Ungefär i gravidvecka 28-34 är lämpligt att genomföra er gravidfotografering och tillsammans väljer vi en magisk plats för att fota. I de allra flesta fall föredrar jag att ta gravidfoton utomhus på någon vacker plats i eller omkring Uppsala. Välkommen att fotograferas med eller utan den blivande pappan och självklart är även blivande syskon välkomna. I samband med bokning får ni rekommendationer om lämpliga kläder att välja för fotograferingen. Allt för att vi tillsammans ska kunna skapa magiska bilder för att njutas av i många generationer framöver.

Gravidfoto Uppsala

Här hittar ni svaren på de vanligaste frågorna om hur en gravidfotografering med mig går till:

Jag är gravid, när passar det bäst att fotograferas?

För de flesta passar det bäst att fotograferas mellan vecka 28 och 34 eftersom magen då hunnit bli en snygg kula men ännu inte sjunkit ner så mycket. Min erfarenhet är att många blir mindre rörliga därefter och risken ökar även för att liten hinner titta ut. Men självklart är detta ingen exakt vetenskap och jag har fotat gravida i vecka 22 till 40…

Var ska vi fotograferas?

Jag älskar att skapa porträtt i vackra miljöer och strävar alltid efter de allra bästa ljusförhållandena. Beroende på årstid och tid på dagen som ni ska fotograferas så är olika platser att föredra och jag väljer därför alltid plats med största omsorg.

Jag fotar gravidporträtt utomhus året om och många av mina vackraste gravidfoton är tagna när det är snö. Om det är kallt så anpassar vi fotograferingen så det finns gott om tid att värma sig och jag har erbjuder även små värmekuddar och varm dryck.

Önskar ni hellre fotograferas inomhus är ni välkomna att besöka min studio. Eftersom studion är liten passar tyvärr detta alternativ inte för er som önskar att ta många olika bilder tillsammans med den blivande pappan och syskon.

Vad gör vi om det regnar när vi bokat tid för fotograferingen?

Jag bokar alltid ett reservdatum för att vi ska ha två alternativ. Skulle oturen ändå vara med oss så får ni sjävklart boka om utan extra kostnad.

Vad ska vi ha för kläder under gravidfotograferingen?

Till alla mina gravidfotograferingar så erbjuder jag fritt lån av gravidklänningar & kjolar med tillhörande accesoarer som blir otroligt vackra på bild. Klänningarna finns i varierande storlek och färger för att alla ska kunna hitta en favorit.

Om ni vill ha egna kläder under fotograferingen så rekommenderar jag ljusa kläder, antingen i en naturlig färgskala eller i jeans & pastellfärger. Undvik framträdande mönster och starka färger så länge det går. Det är också värt att tänka på fallet runt magen. Kläderna ska smita åt för att framhäva gravidmagen men helst inte smita åt så hårt att det bildas oklädsamma veck på överdelen.

Om den blivande pappan och syskon ska vara med på fotograferingen så passar det finast om de har kläder i samma färgskala och stil utan att övermatcha för mycket.

Gravidfotografering

  • Fotografering ca en timme
  • Tillgång till alla vackra gravidkläder och övrig rekvisita
  • Reseersättning inom Uppsala kommun

Ca två till fyra veckor efter er fotografering träffas vi sedan för en personlig bildvisning där ni köper bara just de bilder som ert hjärta klappar lite extra för. Här kan ni läsa mer om hur en bildvisning hos mig går till.

1200 kr

Boka er gravidfotografering här

Fyll i formuläret här nedan så återkommer jag inom två arbetsdagar. Om ni inte fått svar då så kontrollera ert skräppostfiler eller skicka ett mail till info@amafoto.se

[contact-form-7 id=”2119″]