Tankar om kärleken till kollegor & vikten av ett nätverk av bröllopsfotografer i Stockholm…

Idag blir det ett hyllningsinlägg till alla underbara fotografer jag känner! För mig betyder kollegor så himla mycket och under årens lopp har jag lärt känna så himla många underbara människor genom fotograferingen! Andra fotografer som man kan bolla tankar och idéer med 24 timmar om dygnet 7 dagar i veckan & vars konstnärliga arbete är grymt inspirerande. Jag som älskar att umgås och lära känna nya människor fullkomligt älskar också den här sommarens fotoprojekt… I våras tog bästa Terese initiativ till en riktig rolig idé! Ungefär en gång i veckan den här sommaren träffas jag, Terese och två andra bröllopsfotografer i Stockholm för att äta gott, nätverka, utveckla oss själva som fotografer och som en liten bonus, få fota vackra porträtt i solnedgång!

För mig som tar uppdrag som bröllopsfotograf i Stockholm, Uppsala, Göteborg och runt om i resten av Sverige så känns det mer viktigt än någonsin att ha ett stort nätverk av andra duktiga bröllopsfotografer. Jag har fotat bröllop sen 2013 och har, peppar peppar, haft tur och (hittills) inte blivit sjuk en enda gång under pågående säsong. Men fortfarande, det händer andra bröllopsfotografer och det kan ju såklart hända mig med. Visst skulle det behövas mer än lite småsjuka för att jag inte skulle fota ett bröllop men det finns ju (och det hoppas vi inte händer) tillstånd som man inte rår över – allt från kräksjuka till akut sjukdomsvistelse. Skulle det mot all förmodan hända när jag är bokad för ett bröllop så är jag så tacksam att jag har ett stort nätverk av duktiga bröllopsfotografer så att jag kan göra allt som står i min makt för att hitta en ersättare. Jag försöker även att alltid ha en eller två tillfrågade backup-fotografer som kan hoppa in om olyckan skulle slå till. Men, peppar peppar, det är min femte säsong som jag fotar bröllop i år och hoppas att det dröjer många år tills jag behöver uppleva det….

Ikväll är det dags igen för oss bröllopsfotografer att träffas – och denna gången blir det på hemmaplan i Stockholm. Vad tror ni? Får vi solnedgång igen? Två gånger har vi träffats – och full pott i magiska solnedgångar, underbart motljus och lyckliga bröllopsfotografer. SMHI lovar sol med lokala skurar med inslag av åska. Håller tummarna hårt för ännu en magisk kväll!

AMAfoto ordnar fototräff i Göteborgs skärgård för bröllopsfotografer i Stockholm
Vackra Andreas och Lina från förra träffen som jag ordnade i Göteborgs skärgård.

 

 

 

 

Lämna ett svar

*