Bröllopsworkshop Santorini – Engagement session

Wedding photographer Santorini Grekland

Något som jag verkligen kommit att uppskatta med tiden som bröllopsfotograf är provfotograferingen eller engagement session som det kallas på engelska (måste komma på ett bättre svenskt ord 🙂 ). Provfotograferingen brukar jag normalt lägga ca en månad innan bröllopet och det är dels en chans för det blivande brudparet att känna på hur det känns att stå framför kameran och förhoppningsvis ta bort en liten, liten del av den nervositet som annars kan komma när man helt plötsligt står där, iklädd bröllopskläder, och ska skapa vackra bröllopsporträtt. Bara sådär. Men provfotograferingen är också en utmärkt chans för mig som fotograf att känna mig fram lite hur paret rör sig naturligt, vilka poser som kan fungera bäst, och sist men inte minst, en toppenchans för mig att skapa en lite närmare relation med det blivande brudparet. För just relationen med mina brudpar är ju något jag prioriterar högt. Mitt mål som bröllopsfotograf är att  berätta en historia – historian om just det här brudparets bröllop. Och ju mer jag lär känna mina brudpar, desto bättre kan jag ju berätta just deras historia. Enkelt.

Första dagen på bröllopsworkshopen på Santorini förra helgen så inledde vi med just en engagement session inne i Thira (eller Fira som det också stavas). Thira är en liten pittoresk stad med små gränder, vackra hus och självklart en bedårande utsikt över det kristallblå havet. En fröjd för ögat såväl som kameran!

During the wedding photography workshop on Santorini, Greece, last weekend, we started out with an engagement session with Josefine and Tobias in the small but so beautiful town Fira. It was such a pleasure!

Lämna ett svar

*