Mitt år som bröllopsfotograf i Uppsala – 2015 års vinnare

Så här några dagar in på 2016 är det dags för en paus från chokladätande, snöbollskrig och sällskapsspel för att sammanfatta ett helt fantastiskt år som bröllopsfotograf i Uppsala:

Först av allt – stort tack till alla 2015 års brudpar för att jag fick äran att vara just er bröllopsfotograf Önskar er all lycka i framtiden!

Årets ljus:  Magiskt motljus, bröllopsfotografering Gamla Uppsala, augusti

Bröllopsfoto Gamla Uppsala Angelica Johannes.jpg Sommaren 2015 kan komma att gå till historien som en vädermässig mardröm för vilken bröllopsfotograf som helst. Ja, eller för ett hel del brudpar för den delen också. Hur många regndagar kan man klämma in på en och samma sommar egentligen?

När vi träffades i Gamla Uppsala veckan innan deras bröllop för att fotografera stod regnet som spön i backen. Bokstavligen. Trots regnskydd på kameran så kände jag mig ändå tvingad att stå och vingla med ett paraply i handen för att inte kameran skulle förvandlas till en badleksak. Å ja, sneakers var liksom inte bästa valet av skor för den fotograferingen… Nästa år ska jag nog ta och investera i ett par riktigt snygga stövlar att ha till mina bröllopsfotograferingar. Bara det kommer ge alla brudpar 2016 solsken…

Nåväl, ett idogt regndansande senare så fick Angelica och Johannes helt osannolikt vackert väder på själva bröllopsdagen och Gamla Uppsala bjöd istället för hällregn på det allra mest magiska motljus som en fotograf kan önska sig. I synnerhet om man är motljusjunkie som jag 🙂

 ♥ Årets bröllopsbukett: Bohemiskt bröllopsfoto Ljunglöfska slottet, maj

Bröllopsfoto Ljunglöfska slottet - bukett

Ett av de stora målen under 2015 var att bli en bättre bröllopsfotograf och vidareutbildning stod därför högt upp på min lista. I början av maj var det dags för årets andra workshop och temat var bohemiskt bröllopsfoto. Ledare, lärare, inspiratörer och goda fotokollegor var underbara Linda-Pauline Persdotter och Rebecca Selin.

Stylingen under hela workshopen var absolut tipp-topp och buketten, som var gjord av Norrgård Blomsterdekoratör, är en mycket svårslagen vinnare som årets bröllopsbukett. En bukett helt i min smak. Spretig snarare än ordnad. Å så tistlar och eukalyptus, mina absoluta blomfavoriter. Känns det igen? Kolla in blommorna från mitt stylade vinterbröllop i Gamla Uppsala förra vintern 😉

Årets kyss: Bröllopsfotografen från landet goes bröllopsfoto i Uppsala stad

Foto bröllop Villa Anna UppsalaEtt av mina ledord för mig som bröllopsfotograf är porträtt i vackra miljöer. Det tillsammans med ett genuint intresse för naturen har allt som oftast inneburit ett vackert landskap som inramning. Men 2015 var året då jag tog steget och successivt började fota fler bröllopsporträtt inne i själva Uppsala – en stad som egentligen är en dröm för en bröllopsfotograf med sina romantiska gränder, kullerstensgator och vackra valv.

Medan det finns många positiva sidor med att fota inne i Uppsala så finns det en liten nackdel med alla turister. Eftersom jag har en kraftig medfödd allergi för störande element i bakgrunden så kan det leda till lite klåda att fota i stan… Det kräver ju dessutom även en del mod av brudparet att gå med på mina stundtals en smula galna idéer mitt bland alla människor på stan. Med ära och beröm vill jag därför ge utmärkelsen “Årets filmkyss” till Emelie och Gustaf som helt lyckades koppla bort att vi var mitt i stan & bjöd på en äkta filmkyss med massa värme och kärlek!

 

Årets överraskning: Höstbröllop Uppsala Helga Trefaldighets kyrka

Löven hade så sakta börjat gulna och trilla av från träden, luften var så härligt ljummen, och höstsolen sken med sitt allra mjukaste sken. 2015 var det höstbröllop som var da shit. I alla fall här i Uppsala. Och Malin och Jens bröllop var inget undantag. Allt var så himla vackert! Att brudgummen dessutom överraskade sin nyblivna fru med att spela en kärlekslåt på flygeln i kyrkan, kan det bli mer romantiskt än så? No more words needed. Svaga knän, inte ett öga torrt och en vigsel att minnas i hjärtat lång tid framöver ♥

Bröllopsfoto Uppsala Helga Trefaldighets kyrka

Årets bröllopsdukning: Ett bröllop i rosa pasteller, Tensta – Björklinge – Uppsala, juni

Bröllop Tensta kyrka Björklinge - fotograf AMAfoto

Pasteller värmer en fotografs ömma hjärta. I alla fall mitt. I synnerhet de rosa pastellerna 🙂 Ingen tvekan om den saken. Det rådde heller ingen tvekan om att Susanne och Tomas hade lagt ner mycket tid och energi på detaljerna till deras bröllop. Allt var så otroligt vackert färgmatchat ♥ Allt från bröllopsbuketten, till tärnornas klänningar, till bröllopsdukningen, till utsmyckningen av lokalen, till godsakerna, till… Ja, jag skulle kunna fortsätta en evighet. Ett riktigt drömbröllop!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

*