Genrep inför helgens bröllopsfotografering i Gamla Uppsala

Bröllopsfotograf Uppsala

I torsdags åkte jag till Gamla Uppsala för att möta upp underbara Angelica och Johannes för deras genrep inför helgens bröllop. Vackrare plats för just bröllopsfotograferingar vet jag knappt om Uppsala har att erbjuda. Sist jag var och fotade bröllopsfotografering i Gamla Uppsala var det klätt i vinterskrud och solen gav oss mjukt härligt ljus. I torsdags var vädret ostadigt in i det längsta och vi tvekade fram och tillbaka hur vi skulle göra. Skulle det bli regn eller inte? Skulle solen orka sig fram genom de blygrå molnen?

Jodå, mycket riktigt blev det regn. Och inte så lite heller. Precis när vi valt ut en supervacker plats för fotograferingen så öppnade sig himmelen och det var bara att fälla upp paralyerna. Regnet fullkomligt stod som spön i backen… Och hemligheten bakom många vackra platser för bröllopsfotografering är ju ofta att de liksom inte innehåller så många väldig regnskyddande hus… (Det finns undantag, I know 🙂 ). Men skam den som ger sig. Efter regn kommer solsken – eller ja, ett långt tag hade vi faktiskt både härligt motljus och regn samtidigt.Sommaren 2015 i ett nötskal tror jag, i alla fall i Uppsala eller vad säger ni i resten av Sverige?

Nåja, förutom genomblöta byxor, skor som mer kunde tjänstgöra som fotbad och en något plattare frisyr så blev det till slut ändå ett riktigt härligt urval av fina porträttbilder – och med ett sådant genrep, ja hur vackra ska de riktigt bröllopsporträtten då bli? Ser så himla mycket fram emot lördagens bröllop!

 

 

 

 

Lämna ett svar

*